Ítéletek

2021.07.15. 10:40

Mostohaanyját bántalmazta tarnabodi lakásukban a 41 éves nő

A sértett többek között csigolyatörést szenvedett, mely csak lassan, körülbelül 8-10 hét alatt gyógyult.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Egri Járási Ügyészség az utóbbi időben három esetben is vádat emelt olyan személyekkel szemben, akik súlyos testi sértést követtek el mások sérelmére – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A vádiratok egyike szerint egy most 68 éves férfi tavaly június 5-én délután egy egri sörözőben került szóváltásba egy ittas vendéggel, akit a pultos előzőleg már távozásra szólított fel, mivel folyamatosan belekötött az italboltban tartózkodókba. A sértett rosszalló megjegyzéseket tett a vádlott (általa nem ismert) édesanyjára, ezért az idős férfi megütötte őt, amitől a másik hanyatt esett és kificamította a vállát. Ennek a sérülésnek a szakértő által megállapított tényleges gyógytartama mintegy 3 hónap volt.

Az előzményekre és az elkövető büntetlen előéletére is tekintettel az ügyészség ebben az ügyben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Garázda módon követte el a súlyos testi sértést az a 24 éves fiatalember, aki tavaly június 8-án késő délután Verpelét egyik utcájában bántalmazott egy kutyatulajdonost azért, mert annak kutyája (már nem először) kiszökött a közterületre. A sértett a vádlott ökölütése következtében 4 hét alatt gyógyuló orrcsont törést szenvedett.

Ugyancsak a közterületen verte meg a sértettet egy horgászbottal 2019. augusztus 25-én Bodonyban az a férfi, aki a tettlegesség során nyolc napon túl gyógyuló zúzódásokat okozott a haragosának.

A testi sértés büntethetősége

A súlyos testi sértés bűntettének legfeljebb három évig terjedő szabadságvesztés a büntetési tétele a Büntető Törvénykönyvben. Büntetőjogi szempontból súlyosnak az a sérülés minősül, ami nyolc napnál hosszabb idő alatt gyógyul meg. Az ennél rövidebb gyógytartamú sérülés büntetőjogi megnevezése: könnyű testi sértés vétsége. A sérülések gyógytartamát jellemzően orvos, vagy orvosszakértő határozza meg a nyomozások során.

Egy másik esetben a mostohaanyját bántalmazta tarnabodi lakásukban egy 41 éves nő. Az elkövető kétszer is megütötte az asszonyt mielőtt kizavarta volna őt a házból. A sértett többek között csigolyatörést szenvedett, mely csak lassan, körülbelül 8-10 hét alatt gyógyult. A nővel szemben a Hevesi Járási Ügyészség emelt vádat súlyos testi sértés bűntette miatt.

Mint megtudtuk, az utóbbi három ügyben az ügyészség főbüntetésül végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Kezdőképünk illusztráció, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában