Hulladékgazdálkodás

2021.07.16. 11:30

Veszélyes hulladék tornyosult a gyöngyösoroszi férfi házánál

A járási ügyészség részben veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja a terheltet, akivel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Heol

fish die due to water pollution / waste water / water pollution

Forrás: Shutterstock

Fotó: wk1003mike

Többszörösen büntetett az a férfi, aki a legutóbbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének próbaideje alatt újabb bűncselekményt követett el azáltal, hogy a hulladékok elhelyezésére és kezelésére vonatkozó szabályokat súlyosan megszegve nagy mértékben szennyezte a lakókörnyezetét – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Az elkövetővel szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség emiatt most vádat emelt.

A vádlott 2011 nyarán költözött Gyöngyösorosziba, ahol a családjával azóta is lakik. Lakóházánál és az előtte lévő közterületen a férfi 2017. év végétől engedély nélküli autóbontást végzett és az ebből származó hulladékot az ingatlan hátsó részén helyezte el. Mit megtudtuk, a jegyző 2018-ban hulladékgazdálkodási bírsággal sújtotta őt, mivel nem vette igénybe a hulladékszállítási közszolgáltatást. A vádlott ahelyett, hogy a részben az autóbontás során, részben más módon keletkezett veszélyes hulladékot, valamint a háznál naponta képződő háztartási kommunális hulladékot elszállíttatta volna, mindezeket éveken át az udvaron halmozta fel.

Így tavaly október 22-ig 200 m3 hulladékot helyezett el hatósági engedély nélkül az ingatlanán, melyből kb. 60 m3 veszélyes hulladéknak minősülő elektronikai hulladék, autó alkatrész, gumiabroncs, építési műanyag és kátrányos szigetelő anyag, a többi pedig veszélyes hulladéknak nem minősülő háztartási kommunális hulladék, építési törmelék, lomhulladék, ruhanemű, műanyag szemét, valamint fanyesedék volt.

A járási ügyészség részben veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja a terheltet, akivel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában, valamint indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a korábbi 1 év 10 hónap időtartamú felfüggesztett börtönbüntetésének a végrehajtását is.

Kezdőképünk illusztráció, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában