bejelentés

2021.10.27. 12:44

Nem robbanótestet találtak Gyöngyösön – Frissítve

A tűzszerészek megállapították, hogy valójában egy furcsa homokkőkupacot találtak.

HEOL

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Ládi László

Frissítés:

14.25

Gajdos Milán arról tájékoztatta portálunkat, hogy az azonosítás megtörtént, és mint kiderült, nem robbanótest került elő. Mint elmondta, valójában egy homokkőkupacot találtak, amely ilyen furcsa alakra olvadt össze, de pirotechnikai anyagot nem tartalmaz. Az azonosítási művelet során nem volt szükség a lakosok kitelepítésére és útlezárásra sem. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ha bárkiben felmerül a gyanú, hogy esetleg robbanószerkezetet talált, akkor feltétlenül értesítse a rendőrséget.

13.50

Portálunk megtudta, hogy néhány perccel ezelőtt megérkeztek a helyszínre a tűzszerész járőrök. Jelenleg is folyik a feltételezett robbanótest vizsgálata.

Előzmények:

Közterületen, földmunka közben egy gránátszerű tárgyat találtak Gyöngyösön szerdán délelőtt – tájékoztatta portálunkat Lázár Levente megyei rendőrségi sajtóreferens. Mint elmondta, a rendőrség értesítette a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletét és biztosítja a helyszínt a tűzszerészek kiérkezéséig.

A piros zászló jelzi a feltételezett robbanótestet
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Gajdos Milán hadnagy, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje portálunknak arról számolt be, hogy rendőrségi bejelentés érkezett alakulatuk tűzszerész ügyeletére, miszerint egy feltételezett robbanótest került elő. Úgy fogalmazott, hogy a tűzszerész járőr már útban van a helyszínre, és majd a járőrparancsnok fogja megállapítani, hogy valóban robbanótest került-e elő, és ha igen, az milyen típusú, milyen állapotú, és mi a teendő vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában