Tűzeset

2021.11.02. 17:30

41 segélyhívás érkezett megyénk tűzoltóihoz a hosszú hétvégén

A hosszú hétvégén 41 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 24 tűzesetet és a 9 műszaki mentést összesen 23 hivatásos, 1 önkormányzati és 3 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 8 téves jelzés is érkezett az ügyeletekre.

Heol

Fotó: Aux Krisztina

A tűzesetek jellemzően szabadtéren keletkezett tüzek voltak, ahol elszáradt növényzet, nádas, bozótos területek kaptak lángra. A területek nagysága pár négyzetmétertől tizenöt hektárig terjedt – írja a Heves Megyei Katasztrófavédelem.

Mint írják, szombat délelőtt a hatvani hivatásos tűzoltók Heréd községben egy kútba esett kutyát mentettek, kötelet és létrát használtak a beavatkozáskor. Az egri hivatásos tűzoltók egy egri társasház egyik lakásából egy füstölő centrifugát hoztak ki és oltottak el vízzel. Kora este egy bajba jutott túrázón segítettek a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Mátraházán. A kiránduló a saját erejéből nem tudott lejönni az útra, ezért az egység a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány önkénteseivel közösen hordágyon lehozta, és átadta őt a mentőknek. Este a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói egy kéménytűzhöz vonultak, a lángok a lakóház tetejére nem terjedtek át. Este összeütközött két személyautó az M3-as autópályán, Hatvan közelében. A műszaki mentést végző hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet.

Vasárnap délután mindkét oldalon kigyulladt az M3-as autópálya melletti terület a 94-es kilométer közelében, Nagyút térségében. A Miskolc felé tartó oldalon körülbelül tíz hektáron égett a tarló és a száraz fű, a Budapest felé vezető oldalon kisebb terület kapott lángra. A füst veszélyeztette az autópálya forgalmát, amelyet a rendőrség ezért lelassított. A helyszínre a hevesi, füzesabonyi, és a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Vasárnap kora este Gyöngyösön a Felsővárosi temetőben sírcsokor és koszorú égett, a város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a tüzet a helyszínen lévő emberek eloltották. Este a bélapátfalvai önkormányzati és szilvásváradi önkéntes tűzoltók egy megsérült gázcsonkhoz vonultak Bélapátfalván. Az egységek fogóval állították el a szivárgást, a hibát a gázszolgáltató szakemberei kijavították.

Hétfőn Füzesabonyban, egy lakóház kéményéből a vastagon lerakódott korom miatt a füst visszaáramlott. A város hivatásos tűzoltói biztosították a helyszínt, tűz szerencsére nem keletkezett, a tüzelőberendezés a kémény kitisztításáig használhatatlanná vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában