bűnügyek

2021.11.03. 11:07

Közmunka vár a férfira, aki a hatvani vasútállomáson rongált, dühöngött

A férfit a bíróság arra is kötelezte, hogy megtérítse az általa okozott károkat.

Heol

Forrás: Heves Megyei Főügyészség

A garázdaság vétsége, vagy bűntette olyan kihívó és erőszakos magatartás, ami alkalmas a köznyugalom megzavarására. A bűncselekmény elkövetése során tanúsított erőszak irányulhat dolog, vagy személy ellen is – hívta fel a Heol figyelmét dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Mint megtudtuk: dolog ellen irányult annak a 29 éves férfinak az erőszakos cselekménye, mellyel a forgalmas hatvani vasútállomáson tartózkodók nyugalmát zavarta meg idén január 26-án délután. Az elkövető a pályaudvar elülső, városközponthoz közeli bejáratánál a váróterem előtti járdaszakaszon belerúgott a fal melletti szeméttartóba, majd lábbal betörte a bejárati ajtó alsó ablakszemét. A rögzített szemetes kidőlt a helyéből, a törött üvegcserepek pedig szerteszóródtak a kövezeten. A vasúttársaságnak 26 ezer forint kára keletkezett.

A Hatvani Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat a dühöngő férfi ellen, akivel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze őt az okozott kár megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában