bűnügyek

2021.11.25. 13:31

Letartóztatásban a két nő, akik védettségi igazolással üzleteltek Gyöngyösnél

Közel 90 személynek állított ki hamis, védőoltásról szóló igazolást a gyöngyöshalászi és a gyöngyösi nő.

Heol

Eger, 2018. prilis 3. Az Egri Trvnyszk feljtott plete az tads napjn, 2018. prilis 3-n. MTI Fot: Komka Pter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája által ma letartóztatott két nőt, akiket 88 rendbeli kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével és ugyanennyi rendbeli védettségi igazolással visszaélés bűntettével gyanúsít a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – tájékoztatta a Heolt az Egri Törvényszék Sajtóosztálya.

A gyanú szerint a letartóztatott terheltek 2021. nyarán különböző személyek részére, anyagi ellenszolgáltatás fejében, hamis és valótlan tartalmú igazolásokat állítottak ki, az azokat felhasználók pedig jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványokhoz.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottak esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a tanúkat befolyásolnák, ezzel a bizonyítást megnehezítenék, illetve a bíróság a bűnismétlés konkrét és reális veszélyének fennálltát is alaposnak találta. A végzés nem végleges, azt az ügyész tudomásul vette, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be. A végleges döntést az Egri Törvényszék hozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában