Súlyos baleset

2022.01.19. 09:02

Két ember halálához vezetett a kerecsendi férfi felelőtlen száguldozása

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a kerecsendi férfival szemben, akinek gyorshajtása olyan súlyos balesethez vezetett, melyben két ember életét vesztette, további két személy pedig maradandó sérüléseket szenvedett.

HEOL

Mentőhelikopter is érkezett a szörnyű balesthez 2019 telén

Forrás: police.hu

Mentőhelikopter is érkezett a szörnyű balesthez 2019 telén

Forras: police.hu

2019. december 14-én a déli órákban az Egert és Kerecsendet összekötő 25. számú főúton egy autó a vizes úttesten megcsúszott és az oldalára borulva az árokban állt meg. A járműben lévő két személy segítségére további három fő sietett, így összesen öten álltak a felborult gépkocsi mellett az árokban, illetve az útpadkán – tájékoztatta a Heolt Dr. Gubala Ádám Miklós, helyettes sajtószóvivő ügyész

A vádlott nem sokkal a fenti balesetet követően a korábbi csapadék miatt nedves és csúszós főúton Eger irányába közlekedett autójával, melynek sebessége a megengedett 90 km/óra helyett 103-108 km/óra volt. A vádlott a főút 9.250 méterszelvényében, egy lejtős, jobbra ívelő útkanyarulatban haladt, amikor észlelte az út szélén állókat, amitől
megijedt, ezért intenzív fékezésbe kezdett és elrántotta a jármű kormányát. A manővertől a gépkocsi megcsúszott és a bal oldalával elütötte az útpadkán, illetve az úttest szélén veszteglő sértetteket. 

A balesetben egy férfi aznap, egy nő pedig kb. egy hónap múlva elhunyt. További két személy többszörös töréses sérüléseket szenvedett, mely mindkettejük esetében csak jelentős mozgás beszűküléssel, így maradandó fogyatékossággal gyógyultak. Az ötödik érintett - a csodával határos módon - egy állcsonttöréssel megúszta a történteket. A tragédiához a gondatlan vádlott gyorshajtása vezetett, ugyanis ha a csúszós úton a megengedett sebességgel haladt volna, a baleset nem következett volna be.
 

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy -ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való
jogáról - a bíróság vele szemben 3 év szabadságvesztést szabjon ki és 4 évre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában