Szolgálat

2022.04.09. 13:37

Még többet szeretett volna tenni: önkéntesből hivatásos tűzoltó lett a nagyúti újonc

Február elején köszöntötték a frissen végzett tűzoltókat a hatvani parancsnokságon, köztük Balázs Hunor Bencét.

G. Zs.

Balázs Hunor Bence a hatvani parancsnokságon teljesít szolgálatot

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Balázs Hunor Bence Ózdon született, azonban az élet Nagyútra sodorta, itt telepedett le feleségével.

A 26 éves fiatalember korábban vendéglátásban dolgozott és katonai szolgálatot is teljesített, tartalékos volt.
– Azért döntöttem a tűzoltóság mellett, mert szeretnék segíteni a bajbajutottakon és vonzott a tűzoltóság. Nagyon rég bennem volt, hogy tűzoltó szeretnék lenni.A faluba kerülésem után nem sokkal alapítottunk egy önkéntes tűzoltó egyesületet. Rá egy fél évre rá döntöttem úgy, hogy hivatásos keretek között is ezzel szeretnék foglalkozni – fogalmazott. Hozzátette, hiányzott számára az . , hogy segíteni tudjon az embereken.

Egyelőre a tanulásé a főszerep

Balázs Hunor Bencének még nem volt alkalma éles helyzetben kipróbálni magát a hivatásos állomány tagjaként. Mint elmondta, már az első nap első órájában volt egy riasztásuk, azonban erről kiderült, hogy téves. 
 

A kollégáktól sokat tanulok, napi szinten foglalkozunk a felszerelések megismerésével, és a tűzoltói hivatás alapjaival – árulta el.

Olyanoknak ajánlom, akik biztos munkahelyet szeretnének és ki szeretnék magukat próbálni különféle megmérettetésben, és természetesen szeretnek csapatban dolgozni, és el tudnak köteleződni – vélekedett arról, hogy kinek ajánlaná ezt a hivatást.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában