Baleset

2022.05.17. 16:43

Elszunyókált a sofőr a volán mögött az M3-ason haladva, maradandó fogyatékosságot okozott

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy bélapátfalvai férfi ellen emelt vádat a központi járási ügyészség.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2020 augusztusában a reggeli órákban az M3-as autópályán közlekedett Budapest felé autójával, abban 4 utast szállítva. A vádlott a belső forgalmi sávban történő haladása során a korai időpont és fáradtsága miatt néhány másodpercre elaludt, ezért nem vette észre, hogy előtte az autópálya forgalma feltorlódott. Felriadva észlelte a helyzetet, de az ütközés elkerülése érdekében már csak arra volt ideje, hogy fékezés mellett a kormányt jobbra rántsa, ettől azonban a gépkocsi elvesztette a stabilitását, majd a tetejére borul – tájékoztatta portálunkat Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A balesetben többen megsérültek, az egyik utas azonban a bal karján olyan súlyosan, hogy a testrész mozgáskorlátozottsága következett be, ami maradandó fogyatékosságnak minősül.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki a figyelmetlen autóvezetőkkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában