Halálos baleset

2022.05.23. 14:40

„Szia, motorozni mentem, majd jövök!” - ezek voltak a vámosgyörki tragédiában elhunyt 15 éves fiú utolsó szavai

Középiskolás focista halt szörnyet a Hort és Vámosgyörk között történt vonatbalesetben péntek este.

HEOL

Forrás: Police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, péntek este halálos baleset történt Vámosgyörk és Hort-Csány között. Egy motorost gázolt el a Kassáról Budapestre tartó Hernád IC egy vasúti átjáróban. Ballagó Ákos, a jászárokszállási csapat védője egy barátjával motorozott, amikor egy vasúti átkelőben a sínekre hajtott és elgázolta az éppen akkor érkező intercity. Az édesapja szerint a fia mindig körültekintően hajtott.

Mécsesek pislákolnak a Vámosgyörkhöz közeli vasúti átkelő közelében. Mellettük motoros kesztyűk és védőfelszerelések, illetve járműalkatrészek hevernek - írta meg hétfőn a Borsonline. A 15 éves Ákosé voltak, aki péntek délután így köszönt el apjától:

Szia, motorozni mentem, majd jövök! A középiskolás édesanyja akkor egy céges rendezvényen volt, így ő lemaradt gyermeke utolsó szavairól.

Ákos a Bors információi szerint egy barátjával töltötte a délutánt. Bence lemaradt, Ákos pedig elkezdte keresni. A szóban forgó vasúti átkelőhöz egy földes, kövekkel teli út vezet. A vágánynál a fénysorompó működik, de nappali fényviszonyok mellett nehezen kivehető. Egyelőre nem tudható pontosan, hogy miért, de Ákos a sínekre hajtott, és összeütközött az éppen érkező vonattal. A szerelvény közel 200 méteren keresztül tolta maga előtt. A fiúnak esélye sem volt a túlélésre.

- Egyszerűen nem fér a fejembe - mondta a Bors kérdésére Ballagó Zsolt, az elhunyt fiú édesapja, aki kifejtette, hogy Ákos mindig komolyan vette a közlekedési szabályokat.

Tavaly, a nyolcadik osztály végén lehetőséget kapott rá, hogy kedvezményesen jogosítványt szerezzen motorra. Régi vágya volt, hogy vegyen magának egy járgányt, a spórolt pénzével ennek megfelelően jól bánt. Félretette az ösztöndíját, a születésnapi ajándékét és a locsolópénzét is – magyarázta Zsolt, és elmesélte, hogy Ákos autószerelőnek készült, és aktívan focizott a jászárokszállási csapatban.

Igazi vagány gyerek volt, a lányok kedvence, most pedig a temetését kell intéznem. Péntek este rendőrök jöttek, és mondták, hadd jöjjenek be. Ebből már sejtettem, hogy baj van. Egy perccel később már tudtam, hogy mi történt. A helyszínre képtelen voltam kimenni. Nem vagyok olyan típus, aki az átjáróban fog síremléket kitenni. A Kékesen van egy kegyeleti hely a motorosnak, inkább oda teszünk majd le egy táblát – mondta még az édesapa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában