Balesetmegelőzés

2022.06.11. 13:29

Tűzoltóktól, rendőröktől tanulhattak Egerben (galéria)

Balesetmegelőzési napot tartottak a Nemzedékek terén a Felsőváros Csillagai – közösen a közösségért elnevezésű pályázat részeként szombaton.

Sz. M. L.

Bűn- és balesetmegelőzési napot tartottak a felsővárosban

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

– A vakáció küszöbére terveztük ezt a bűn- és balesetmegelőzési családi napot. Minden korosztályt szeretnénk megszólítani, hiszen nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyi veszély leselkedik ilyenkor gyermekekre és felnőttekre egyaránt. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy néhány óvintézkedés betartásával elkerülhető, hogy áldozattá váljanak a polgárok – tájékoztatta portálunkat Nyilas Gabriella, a pályázat egyik megvalósítójának, az Egri Szociális Szolgáltató Intézménynek a programszervezője. Elmondta, a családi nap programját ennek megfelelően építették fel. 

– Egyrészt önvédelmi bemutatót láthattak az érdeklődők, illetve a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Áldozatsegítő Szolgálat és az Egri RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársai játékos feladatokkal tanították a gyermekeknek azokat az óvintézkedéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a nyár felhőtlen időtöltés, és ne baj forrása legyen – részletezte. Elmondta a 9-es iskola udvarán mini KRESZ-pályát is felállított a rendőrség, illetve a tűzoltók is kivonultak, bemutatták járművüket, és az oltás folyamatát is az érdeklődőknek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában