Fejlesztés

2022.06.17. 07:53

Új nyílászárókat és fűtést kapnak a Heves megyei rendőrség épületei

A BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. (BMSK Sport NKFT) és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a kedvezményezettje annak a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programbeli (KEHOP) támogatásnak, amelynek révén a főkapitányság épületeinek energetikai fejlesztését végzik Egerben és Füzesabonyban.

Szalay Zoltán

A környezettudatos energiafelhasználást segíti a beruházás a főkapitányság egri központi épületében is

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A megyei rendőr-főkapitányság egri és a füzesabonyi kapitányság ingatlanain az épületszerkezetek a koruknak megfelelő építészeti színvonalon készültek ugyan, de ma már nem tesznek eleget a mai kor hőtechnikai követelményeinek, jelentős hőveszteséggel működnek. Ez teszi szükségessé a korszerűsítésüket. Minderről Szabó Ágnes, a BMSK Sport NKFT projektigazgatója és Lévai Dávid, a cég műszaki igazgatója adott tájékoztatást. 

Lévai Dávid kifejtette, hogy az épületenergetikai beruházás a nyílászárók korszerűbb szerkezetekre való cseréjét, az épületek hőszigetelését, a fűtésrendszer korszerűsítését tartalmazza. A paraméterek megfelelnek a hatályos 2006. évi tárca nélküli miniszteri rendeletben meghatározott követelménynek. A megvalósításában részt vevők az üzemeltetés minél magasabb megtakarítására törekednek. 

Korszerűsítik a rendőr-főkapitányság egri, az Eszterházy tér 2. alatt lévő ingatlanát. Ez jelenti a homlokzati nyílászárók cseréjét, a tető utólagos hőszigetelését, a lapos tető hő- és vízszigetelését, a magas tető és a homlokzat utólagos hőszigetelését. Napelemes energiarendszert is kialakítanak. 

A Füzesabonyi Rendőrkapitányságon is korszerűbbekkel váltják fel a nyílászárókat, megoldják a lapos tető hő- és vízszigetelését, a padlásfödém hőszigetelését. A gázkazán cseréje mellett napelemes energiarendszert is létesítenek. 

Elhangzott, hogy ez az energetikai beruházás a globális környezetterhelés és az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklődését eredményezi, megfelel az Unió energiahatékonyságról szóló irányelvének. Abszolút értékben csökkenti hazánk üvegházhatású gázkibocsátását. 

A munkákat a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. által vezetett konzorcium végzi. A támogatás összege 770 millió forint. A projekt záró időpontja idén december 30. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában