Baleset

2022.07.18. 09:52

Őzbakot gázolt el a sofőr Karácsond közelében

Vasárnap három anyagi káros baleset történt Heves megye útjain, de személyi sérülés nem volt.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte portálunkkal, hogy vasárnap a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén három anyagi káros közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Személyi sérüléssel járó eset nem történt.

A 3-as főúton - Karácsond közelében - 2022. július 17-én este, egy arra közlekedő személyautó elé ugrott egy őzbak, amelyet elütött. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Felhívják a figyelmet, hogy azokon a területeken, ahol magas az út menti növényzet, nem belátható a terep, illetve azokon az útszakaszokon, ahol vadveszélyre figyelmeztető tábla van kihelyezve kifejezetten óvatosan kell vezetni.

A balesetek elkerülése érdekében fontos, hogy a sofőr ne csak előre nézzen, hanem folyamatosan figyelje az út mindkét oldalát is. Amennyiben vadat lát, lassítson, hiszen a vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. Ha a vad már féktávolságon belül van és az ütközés elkerülhetetlen, vészfékezzen és dudáljon, ne rántsa félre a kormányt, még ha így el is üti az állatot. Egy út menti fának vagy a szemben közlekedő gépkocsinak csapódva sokkal súlyosabb baleset következhet be.

Vadelütés esetén rendőrt kell hívni, a helyszínt nem szabad elhagyni, ugyanis a vadbaleset is közúti balesetnek minősül! Az elpusztult állatot ne vigye magával, az lopásnak számít!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában