Bűncselekmény

2022.07.27. 15:16

Rátámadt az őt ellenőrző biztonsági őrre a több árut ellopó Heves megyei nő

Korábban magára öltve juttatta ki a lopott ruhát az üzletből.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Lopások mellett rablás bűntettével is vádol a Hevesi Járási Ügyészség egy 33 éves büntetett előéletű nőt - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész. A vádlott 2021 szeptemberében nem vásárolni ment az egyik hevesi áruházba, hanem azért, hogy onnan ruhaneműket lopjon. Terve sikerrel járt, mivel – azok egy részét magára öltve – sikerült a boltból több ruházati terméket eltulajdonítania. Nem sokkal később egy élelmiszer áruházban próbálkozott, ahol a félig megpakolt bevásárlókocsira akasztott táskájába rejtett többek között tíz tojást, egy csomag uzsonna sonkát, két csomag csirkemellfilét, egy csomag halrudacskát és egy csomag pirított pisztáciát. Mindezekkel magabiztosan megindult a pénztáron át a kijárat felé, de mielőtt kiért volna, a biztonsági őr blokkellenőrzésre hívta fel. Ennek során a vádlott a lopott dolgok megtartása érdekében rátámadt a férfira, többször megütve és megrúgva őt, ami súlyos, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény.

Az ügyben az ügyészség három és fél év végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint négy év közügyektől eltiltásra tett mértékes indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában