Bűntett

2022.08.23. 19:08

Elképesztő bűnlajstromot hozott össze a gyöngyösi betörő, pedig még csak 16 éves

A járműveket feltörő tolvajt is a betörőkkel azonos büntetőjogi kategóriába soroljuk - közölte portálunkkal Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A szakember ismertette továbbá, hogy több, úgynevezett mobil garázsba tört be Gyöngyösön az a fiatalkorú elkövető, akit az Egri Járási Ügyészség vádol összesen hétrendbeli lopással, valamint – ezek mellett – egy rendbeli kifosztás bűntettével.

A vádirat szerint a jelenleg letartóztatásban lévő 16 éves tolvaj idén januárban két, udvaron felállított mobil garázs ablakát nyomta be, majd a zárt terekbe behatolva azokból különböző szerszámokat tulajdonított el. Emellett a Csalogány utcában lopási célzattal feltört négy különböző gépjárművet, továbbá bemászott két társasházi lakás teraszára is.

A tolvajjal szemben az ügyészség két év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés kiszabására tett mértékes indítványt, míg a lopott dolgok értékesítésében neki segítő visszaeső felnőttkorú vádlottal szemben két év végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában