Robbanóeszköz

2022.08.31. 15:44

Több világháborús gránátot, lövedéket is találtak Mátrafüreden - Frissítve

A tűzszerészek elszállították az eszközöket.

Munkatársainktól

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Frissítés:

15.30

Pálfi Flóra, az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje arról tájékoztatta portálunkat, hogy a kiérkező szakemberek hét 81 milliméteres német repesz aknavető gránátot, két aknagránát gyújtót, 23 száz milliméteres tüzérségi hüvelyt és két négycentiméteres űrméretű hüvelyt is találtak a helyszínen. Valamennyi eszközt a Magyar Honvédség gyűjtőhelyére szállították megsemmisítés céljából.

Pálfi Flóra arról is beszámolt, hogy lezárásra nem volt szükség.

Előzmények:

Portálunk arról értesült, hogy tűzszerészek és rendőrök vonultak ki Mátrafüredre. Megkeresésünkre Pálfi Flóra, az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje megerősítette a hírt.

− Jelenleg kinn van a járőrünk, feltételezett robbanóeszközhöz hívták ki őket. Egyelőre többet nem mondhatok – közölte Pálfi Flóra. 

Nem ez az első eset, amikor robbanóeszközt találtak megyénkben, júniusban a gyöngyösi Kiss Péter utcában is előkerült egy. Akkor biztonságosan elszállították és megsemmisítették a robbanószert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában