Embercsempészet

2022.08.02. 14:14

Embercsempészt és illegális migránsokat fogtak el a Heves megyei rendőrök

A cseh honosságú Ford Tranzit járműben 16 férfi utazott.

HEOL

16 férfi tartózkodott a gépjárműben

Forrás: police.hu

Az Egri Rendőrkapitányság Pétervásárai Rendőrőrsének munkatársai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzeti Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztálya által kiadott jelzés alapján – Erdőkövesd belterületén állítottak meg ma reggel 6 óra 10 perc körül egy cseh honosságú járművet, amelyet egy 22 éves moldovai férfi vezetett – közölte portálunkkal Mezeiné Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A Ford Transit típusú gépkocsi rakterében 16 férfi tartózkodott, akik szír állampolgároknak vallották magukat, továbbá nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

Erdőkövesden fogták el az embercsempészt
Forrás: police.hu

A rendőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt előállították.

A migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egytől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában