Bűntett

2022.08.27. 12:32

Fiatalkorú gyanúsítottakat tartóztatott le rablás miatt az Egri Törvényszék

Javítóintézetbe küldték őket.

HEOL

Illusztráció

Forrás: police.hu

Az Egri Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a két fiatalkorú személynek a letartóztatását, aki-ket azzal gyanúsít az Egri Rendőrkapitányság, hogy augusztus 11-én éjjel egy nagyobb társaság tagjaiként több személyt bántalmaztak, majd értékeiket elvették egy parkban. A letartóztatás végrehajtási helye javítóintézet. Mindezt Hoszné dr. Nagy Tímea, az egri törvényszéki sajtószóvivő közölte portálunkkal.

A nyomozási bíró által meghozott végzés szerint a gyanúsítottak rendszeresen elszöknek lakóhelyükről, így alappal feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban is elérhetetlenné válnának. Figyelemmel a gyanúsítottak előéletére, személyi és vagyoni körülményeire a bíróság megállapította azt is, hogy a letartóztatás elrendelése nélkül, annak a reális veszélye is fennáll, hogy a gyanúsítottak újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

Társaik letartóztatásáról később dönthet a bíróság.

A végzés végleges, azt mind az ügyész, mind a gyanúsítottak, mind pedig védőik tudomásul vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában