Katasztrófavédelem

2022.08.26. 12:13

Oda a bor! Az úttestre borult a szőlő Egerben

Csütörtökön összesen 17 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába.

HEOL

Képünk illusztráció

A hét tűzesetet és hét műszaki mentést összesen 13 hivatásos, 4 önkormányzati és 3 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés érkezett az ügyeletre és egy utólagos tűzesetet is bejelentettek - közölte honlapján pénteken a megyei katasztrófavédelem.

Mint írták, kettéhasadt egy húsz méter magas fa Egerben, a Köztársaság téren, mely veszélyeztette a gyalogos forgalmat. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport létráról, motoros láncfűrésszel a hatalmas fát összedarabolta, majd kézi erővel eltávolította az útból.

Szőlő borult az úttestre Egerben az Ostorosi úton, melyet a közútkezelő feltakarított, de egy szakaszon leragadt és balesetveszélyes maradványok fedték az utat. Ezért a tűzoltók segítségét kérték, akik a műszaki mentés során az útról a balesetveszélyes anyagot eltávolították.

Befészkeltek a darazsak a parádi általános iskola épülete tetőszerkezetébe. A veszélyes rovarokat emelőkosárról az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport darázsvadásza eltávolította.

Lehasadt egy fa nagy ága Egerben, a Kertész utcán. A veszélyes ágat az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport szakemberei kéziszerszámokkal eltávolítottak.

Ajtónyitáshoz kérte egy beteg ember a gyöngyösi hivatásos tűzoltók segítségét Gyöngyösön, a Bajcsy-Zsilinszky körúton, csütörtökön az esti órákban, Az egység ajtónyitó szerszámmal a bejárati ajtót kinyitotta, majd átadta a helyszínt a mentőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában