Vádindítvány

2022.08.29. 12:12

Többször is nyakon vágta mások szeme láttára a járművén utazó kisfiút a buszsofőr

Sz. Z.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

– A garázdaságnak sokféle kiváltó oka lehet, és maga a bűntény is sokféle helyszínen elkövethető, feltéve, hogy a tettes által alkalmazott erőszak az adott helyen és időben alkalmas a köznyugalom megzavarására – tájékoztatta portálunkat hétfőn dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádiratban foglaltak szerint a buszvezető egy kisiskolást bántalmazott mások szeme láttára a járművön. A férfi tavaly novemberben egy egri tanintézetből fuvarozta haza egy bükki gyermekotthonba az ott lakó diákokat, amikor azt tapasztalta, hogy az egyik 13 éves nebuló rendetlenkedik a hátsó ülésen. A vádlott emiatt rászólt a gyermekre, ám az csak legyintett egyet, s nem fogadott szót.

Erre a sofőr megállt, kiszállt a járműből, kinyitotta a hátsó ajtót és a felnémeti pincesor előtt – mások számára is szembetűnő módon – hangos szidalmak közepette többször nyakon vágta a tanulót.

– A vádhatóság garázdaság vétsége mellett tettleges becsületsértés vétsége miatt is vádat emelt a buszvezető ellen, akit egyébként azóta a munkahelyéről elbocsátottak. Vele szemben intézkedésként jóvátételi munkavégzés elrendelését indítványozta a bíróságnak vádiratában az ügyészség – ismertette a tényeket főügyészségi sajtószóvivő.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában