Bűntett

2022.09.30. 13:55

A késpenge a bordában akadt el: a lépcsőn szúrta mellkason az ismerősét a Heves megyei vádlott

A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja a cselekmény idején németországi munkahelyéről egy hetes szabadságra hazatért O. B. terheltet. Az ittas vádlott tavaly nyáron egy ismerősét szúrta mellkason, majd elmenekült a helyszínről. Az ügyben csütörtökön tartott előkészítő ülést, utána tárgyalást az Egri Törvényszék.

S. S.

Bíróság előtt a vádlott

Forrás: Agria Tv

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője portálunk kérdésére elmondta: az emberölés bűntettének kísérlete miatt szeptember 29-én az elkészítő eljárás befejezését követően azonnal  tárgyalást tartott az elsőfokon eljáró Egri Törvényszék. A bizonyítási eljárásban a sértettet, a tanúkat és a szakértőt hallgatta meg a bíróság, majd a tárgyalást elnapolta. Az új határnapot november 22-ében jelölte meg.

A Heves Megyei Főügyészség vádirata szerint O. B. németországi munkahelyéről a vádbeli cselekményt megelőző napokban érkezett Magyarországra. Úgy tervezte, hogy egy hétig lesz itthon, s ez időre a testvére biztosított számára szállást a saját családi házában. A bűncselekmény napját, 2021. július 25-ét a vádlott a családtagjaival előbb közös strandolással, majd az esti órákat a fenti ingatlanban italozással töltötte. Mindvégig velük tartott közös ismerősük, a sértett is.

Este 10 óra körül az addigra ittas állapotba került terhelt – ismeretlen okból és minden előzmény nélkül – a konyhában magához vett egy 9 centiméteres pengehosszúságú  kést, nagy lendülettel a bejárati ajtó előtti lépcsőnél álló sértetthez lépett, és őt a késsel nagy erővel a bal mellkasfélen megszúrta. A lendület és a szúrás  következtében a megtámadott a földre, támadója pedig ráesett. A szúrás után és a földre kerülést követően a vádlott a helyszínről elmenekült.

A vádirat – szakértői véleményre alapozott – megállapítása szerint a sértett közvetett életveszélynek volt kitéve, mert amennyiben a késpenge a második bordában nem akad el, a penge mélyebbre hatolása miatt okozott sérülés a halálához vezethetett volna. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában