Gépjármű

2022.09.08. 10:24

Mercedes rabszállító segíti a szállítást Egerben

Új rabszállítót kap az egri büntetés-végrehajtás.

M. H.

A hazai büntetés-végrehajtási szervezet gépjárműfejlesztési programja keretében az újonnan üzembe helyezett Mercedes Sprinter típusú autók közül egyet a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet használ majd a jövőben. Az intézet tavaly több mint nyolcszáz esetben szállított fogvatartottakat. Ez az egyik legnagyobb biztonsági kockázattal járó tevékenységüknek számít. A szervezet számára pedig kiemelt feladat az intézetben lévők biztonságos mozgatása, illetve korszerű körülmények közötti szállítása.

A gépjárműpark mostani megújítása során kiemelt szempont volt a környezettudatosság, a rabszállító környezetkímélő Euro 6-os motorral és LED világítású utastérrel rendelkezik. A Mercedes Sprinter járművek a biztonsági előírásokat maximálisan garantálva négy büntetés-végrehajtási állománytag és négy fogvatartott szállítására alkalmasak. Az intézetben dolgozók munkakörülményei is javulnak az új gépjárműveken. Minden ülőhelyen kétpontos biztonsági öv található, klimatizált utas- és szállítótér áll rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában