Drogdílerek

2022.09.01. 09:15

Összehangolt felderítés buktatta le a háromtagú egri drogkereskedő bandát, vádat emeltek ellenük

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádol három egri személyt az Egri Járási Ügyészség.

Sz. Z.

A felvételen látható kábító hatású anyagokat is lefoglalták a terheltektől

Forrás: Ügyészség

A háromtagú drogdíler társaság letartóztatásban várja a büntetőeljárás folytatását – adott tájékoztatást portálunknak a csütörtöki sajtóközleményében a Heves Megyei Főügyészség.

A vád szerint az ügy Egerben élő 28 éves fővádlottja 2019-től napi rendszerességgel szerzett be részben kábítószernek, részben új pszichoaktív anyagnak minősülő szereket különböző személyektől egyrészt saját fogyasztás, másrészt továbbértékesítés céljából. Társai – egy nála két évvel fiatalabb férfi és egy 61 éves nő – folyamatosan közreműködtek ezeknek az anyagoknak a beszerzésében, és mindketten részt vettek a tiltott anyagok továbbadásában is.

A vádhatóság álláspontja értelmében a vádlottak tudtak egymás ilyen jellegű tevékenységéről, segítették egymást az ellátási lánc fenntartásában, rendszeres haszonszerzésre törekedve, vagyis bűnszövetségben követték el megélhetésük finanszírozása érdekében a terhükre rótt bűncselekményeket.

A vádirat arról szól, hogy a dílerek budapesti személyes kapcsolataik révén, illetve internetes rendelések útján jutottak hozzá a különböző drogokhoz. Azokat saját, alufóliás kiszerelésben árusítottak Eger belvárosának különböző pontjain. A terheltek az elmúlt időben a nyomozó hatóság látókörébe kerültek. Cselekményeik bizonyítása azonban összehangolt felderítési tevékenységet igényelt, melynek eredményeként idén februárban érték tetten őket, majd mindhármukat előállították a rendőrkapitányságra, ahol bűnügyi őrizetbe vették a csapat tagjait. A nyomozási bíró ezt követően rendelte el ügyészi indítványra a letartóztatásukat.

Az Egri Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és ugyancsak bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a vádlottakat, akik egyikével szemben bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt is vádat emelt. A vádhatóság a vádlottakkal szemben fegyház- és pénzbüntetés kiszabására, a közügyek gyakorlásától – és részben a járművezetéstől – történő határozott idejű eltiltásra, valamint vagyonelkobzásra és a tőlük lefoglalt drogok elkobzása tett indítványt. Azt is indítványozza, hogy a bíróság kötelezze őket a nyomozás során felmerült több mint négymillió forint bűnügyi költség megfizetésére.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában