Agresszió

2022.10.19. 10:06

A földön fetrengve verekedett két diáklány az egri szakképző iskola udvarán

Az Egri Járási Ügyészség – nyomozást követően – az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott a verekedő fiatalokkal szemben.

HEOL

– Két kamaszlány tavaly szeptemberben verekedett össze Egerben egy szakképző iskola udvarán, ahol korábbi nézeteltérésük folytatásaként hangos és trágár szidalmak közepette egymás haját tépték, majd kölcsönösen ütötték és rúgták a másikat mindaddig, míg a földre nem kerültek, ahol fetrengve folytatták a küzdelmet. A vérmes lányokat végül csak a tanároknak sikerült szétválasztaniuk. 

A cselekmény alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Az ügyészség megállapította, hogy a két fiatalkorú gyanúsított bűncselekményt követett el, magatartásuk ugyanis a Büntető Törvénykönyv szerint garázdaság vétségnek minősül. Ezért velük szemben fennálltak a vádemelés feltételei, melyre most időlegesen még nem került sor - tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Hozzátette: gyakran vezet erőszakhoz a diákok közötti nézeteltérés. Jó tisztában lenni azzal, hogy amennyiben fiatalkorú tanulók között nyilvános helyen törtnek ki ilyen atrocitások, a cselekmény miatt rendőrségi nyomozás indulhat és az ügy a tanári feddésnél jóval súlyosabb következményekkel járhat.
Ezeknek az intézkedésnek a lényege az, hogy a vádhatóság hosszabb, jellemzően egy éves próbaidőt ír elő a gyanúsítottak számára, melynek eredményes eltelte után kerülhet csak sor a vádemelés mellőzésére. A próbaidő eredményességét fiatalkorúak esetében a közigazgatási hatóság munkatársa által gyakorolt pártfogó felügyelet is biztosítja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában