Ügyészség

2022.10.11. 10:07

Halálos gázolás Besenyőteleknél: vádat emeltek a figyelmetlen sofőr ellen

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a 21 éves sofőrrel szemben.

HEOL

Ezzel az autóval gázolt a 21 éves férfi

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ha egy gondatlanul okozott közlekedési baleset következtében – az elkövetőn kívül – más 8 napon túl gyógyuló sérülést szenved, a tettes közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt felel. A Büntető Törvénykönyv egy évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni a cselekmény alapesetét. A bűncselekmény a sértett halála esetén már 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Mint beszámolt róla, az Egri Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja azt a 21 éves férfit, aki 2021 telén, jó időjárási és látási viszonyok között Besenyőtelken kisteherautójával egy kereszteződésben balra akart kanyarodni, mely során figyelmetlensége miatt nem észlelte az úttesten lévő gyalogost, akit így elütött. A baleset következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy néhány nap múlva a kórházban elhunyt.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a figyelmetlen sofőrrel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában