Nyomozás

2022.10.13. 07:15

Hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják a közlekedési hatóság egyik egri vizsgabiztosát

Elterjedt a hét elején a hír, hogy őrizetbe vették a Nemzeti Közlekedési Hatóság egyik egri vizsgabiztosát. Utánajártunk, valós-e az információ.

HEOL

Hivatali vesztegetés miatt indul eljárás az egri vizsgabiztos ellen

Forrás: Agria Tv

Hírportálunk az üggyel kapcsolatban felvilágosításért fordult az illetékes hatósághoz, amelytől azt kérdeztük, igazak-e az arról tudomásunkra jutott információk, hogy a rendőrség kedden Egerben elfogta a Nemzeti Közlekedési Hatóság egyik városbeli közlekedési vizsgabiztosát, akit őrizetbe. A hírek úgy szóltak egri és budapesti gépjárművek vizsgáztatása miatt indult ellene nyomozás.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség szóvivője, dr. Kovács Katalin főügyészségi ügyész a következő választ adta: „megkeresésükre tájékoztatom, hogy az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett az előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. Az eljárásban két személy gyanúsítotti kihallgatása történt meg, azonban további tájékoztatás az ügyben a büntetőeljárás érdekeire tekintettel jelenleg nem adható.”

A jogi procedúra újabb fejleményeiről beszámol portálunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában