Ügyészség

2022.10.12. 09:14

Kábult nőt zaklatott szexuálisan a tarnaleleszi vádlott a Valentin napi buliban, majd ellopta az ékszereit

Az ügyészség 6 év börtön és 6 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt

HEOL

Végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott az Egri Járási Ügyészség abban ügyben, melyben azzal vádol egy 30 éves tarnaleleszi férfit, hogy súlyos bűncselekményeket követett el egy rokona lakásában, ahol vendégként tartózkodott – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vád szerint a terhelt tavaly február 13-án jelen volt egy Valentin napi ünnepségen, melyen egy másik meghívott vendég, egy nő az ittassága miatt hajnalban rosszul lett, ezért lefeküdt az emeleti szobában egy kanapéra. A magán viselt ékszereket a házigazda segítségével betette egy válltáskába, amit magához ölelt és hamarosan elaludt. Ekkor surrant be a szobába a vádlott, aki a helyzetet kihasználva elvette a csaknem egymillió forint értékű aranytárgyat tartalmazó táskát, majd a hason fekvő sértett fölé hajolt és a szoknyája alá nyúlva megpróbálta szexuálisan zaklatni őt. Az asszony erre már felriadt, rákiabált a férfira, mire az a táskával együtt kiszaladt a szobából.

Az ügyészség a sértett akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntettével és kifosztás bűntettével vádolja az elkövetőt, akivel szemben – beismerése esetére – 6 év börtön és 6 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt. Amennyiben a bíróság bűnösnek mondja ki a vádlottat, úgy neki az eljárásban eddig felmerült csaknem kétmillió forint összegű bűnügyi költséget is meg kell majd fizetnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában