Életmentés

2022.10.13. 16:25

Ki is próbálták az új defibrillátort az egri tűzoltóságon

Beszereztek egy félautomata defibrillátort, melyet az egri tűzoltóságon helyeztek el.

HEOL

Gyakoroltak a tűzoltók

Forrás: Sas Dániel/katasztrófavédelem

– Az életmentő készülék szakszerű használatát, az üzemeltetésével kapcsolatos szabályokat Keskeny Attila tűzoltó zászlós, az egri tűzoltóság kárhelyszíni elsősegélynyújtója, több napon át tartó oktatásokon ismertette kollégáival. Először a készenléti állomány mindhárom szolgálati csoportja vett részt a tréningen, amely a negyedik napon a hivatali munkarendben dolgozók képzésével záródott – számolt be a részletekről Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

– Egy elméleti résszel kezdtem a bemutatót, fontosnak tartom, hogy anatómiai ismeretekkel is rendelkezzenek azok, akik az eszközt működtetik, mert így magabiztosabban kezelik, ha szükség lenne rá  – mondta a zászlós.

 Az egri mentőállomástól kölcsönkapott ambu baba és egy külön gyakorlásra kifejlesztett defibrillátor is segítette a tűzoltókat, Keskeny  Attila interaktív módon szemléltette az újraélesztés helyes menetét, majd a medic felügyelete mellett mindenki bemutatta az elsajátított tudást. Egy újraélesztés során az idő kulcsfontosságú, minden másodperc számít, a megfelelő egészségügyi és mentéstaktikai ismeretek megszerzése, azok szinten tartása életeket menthetnek egy krízishelyzet alkalmával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában