Ügyészség

2022.10.19. 10:51

Ököllel vágott haragosa felé, buszmegállóban bántalmazta diáktársát egy kamasz

Két kamaszfiú erőszakos cselekményei részesültek elbírálásban a napokban.

HEOL

– A gyanúsítottak egyike tavaly szeptember közepén, a tanítás végeztével Egerben, egy iskola előtti buszmegállóban bántalmazta egy diáktársát, akivel korábban összeszólalkozott. A fiú hangos szidalmak közepette ököllel haragosának arca felé ütött, de szerencsére csak a nyakánál érte el őt. Közös ismerősük, a másik gyanúsított tavaly szeptember végén a buszállomás melletti parkban felállított országzászló közelében viszont nagy erejű ütésével már a fején találta el ugyan ezt a sértettet, egy kiskorú fiút, akit ő se kedvelt. 

Az ügyészség megállapította, hogy a két fiatalkorú gyanúsított bűncselekményt követett el, magatartásuk ugyanis a Büntető Törvénykönyv szerint garázdaság vétségnek minősül. Ezért velük szemben fennálltak a vádemelés feltételei, melyre most időlegesen még nem került sor - mondta portálunknak dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában