Büntetőper

2022.10.14. 17:30

Rágyújtották a házat a haragos családra, kaszával, kalapáccsal, botokkal csaptak össze Heves megyében

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt áll bíróság előtt egy testvérpár, F. A. és társa. Az október 11-én megtartott megismételt tárgyalást az eljáró elsőfokú bíróság december 1-re elnapolta.

S. S.

Az Egri Törvényszéken folyamatban lévő büntetőeljárásban a Heves Megyei Főügyészség az emberölés kisérletének többszörösen minősített – különös kegyetlen és több emberen való elkövetés – esete miatt indítványoz felelősségrevonást – tudtuk meg Hoszné dr. Nagy Tímea bírótól, a törvényszék sajtószóvivőjétől.

A főügyészség vádindítványa szerint a terheltek testvérek. Ők a harmadik testvérükkel együtt 2018. január 22-én este 10 óra körül kerekedtek fel, hogy számonkérjék a másik család tagjain a másodrendű vádlott fiának nem sokkal korábbi bántalmazását. Hogy félreértés ne essék, vittek magukkal különféle ütő- és vágóeszközöket, s ezekkel felfegyverkezve, több rokonuk, ismerősük társaságában jelentek meg a a későbbi sértettek lakóházánál. 

Nem hétköznapi beszélgetés volt ez azért sem, mert megérkezve ordítoztak, fenyegetőztek. A terheltek trágár kijelentések és fenyegetések kíséretében ütötték a ház kapuját, betörték az utcafronti ablak redőnyét, majd az ablakát is. Ezt követően a bevert ablakon keresztül egy palackból benzint locsoltak a lakótérbe, azt meggyújtották. Mindennek következtében a hálószobában lévő franciaágyon, a tapétán, az ablak tokozatán gyorsan terjedő, önfenntartó égés alakult ki. A házban a támadás idején több felnőtt- és kiskorú személy tartózkodott, akiknek sikerült kimenekülni az épületből, így a tűz következtében személyi sérülés nem történt.

A szoba kigyulladását követően a megtámadott család sem hagyta magát: annak férfi tagjai botokkal, kaszával, kalapáccsal felfegyverkezve kirohantak az utcára, hogy az ellenük irányuló további jogtalan támadást megakadályozzák. Ki is tört a verekedés a két család között, a náluk lévő eszközökkel kölcsönösen bántalmazták egymást. A csetepaté következtében a támadók közül a vádlottak testvére maradandó fogyatékossággal járó életveszélyes koponyasérülést, a sértettek közül pedig többen 8 napon belül gyógyuló szúrt-vágott sérüléseket szenvedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában