Biztonság

2022.10.19. 11:43

Remek lehetőség: ingyenesen megvizsgáltathatjuk a járműveinket megyénkben is

A látás és láthatóság fontosságára hívják fel a közlekedők figyelmét a Heves megyei rendőrök.

HEOL

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának Látni és Látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampánya, melyhez a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága is csatlakozott, a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára.

Idén október 17-én kezdődött és december 4-ig tart az országos akció, melynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeiket a kampányhoz csatlakozott szervizekben. A regisztrált optikusokat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak. 

Felhívták a figyelmet, az év végéhez közeledve egyre inkább a csapadékos időjárás a jellemző, ezáltal az utak csúszóssá válnak és a látótávolság is lecsökken, a látási viszonyok korlátozottá válnak. Az őszi, téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek, továbbá fontos felhívni a figyelmet a járművek megfelelő felkészítésére. Ehhez nyújt segítséget a Látni és Látszani kampány is, melyről még bővebben a latnieslatszani.hu, valamint a kreszvaltozas.hu oldalon található információ - írja a police.hu.

A kampány plakátja
Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában