Bűnügyek

2022.10.03. 07:24

Több bejelentés is érkezett a felnémeti betöréses lopásokról

A nyári hónapokban hat emberrel szemben alkalmaztak kényszerintézkedést vagyon elleni bűncselekmény miatt.

Sz. M. L

Fotó: Shutterstock

Bódi Zsolt egri önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy augusztusban több betöréses lopás volt Felnémet-városrészben.

– Az elmúlt időszakban az Egri Rendőrkapitányságra több bejelentés érkezett betöréses lopásokkal kapcsolatban, melyeket minden esetben büntetőeljárás keretében vizsgál a nyomozó hatóság. A nyári hónapokban hat személlyel szemben történt kényszerintézkedés vagyon elleni bűncselekmények gyanúja miatt – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a heol.hu kérdésére.

 

Otthonunk biztonsága érdekében a rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb betörő az ajtón, vagy az ablakon át hatol be. Így a nyílászárók védelme a legfontosabb. Ez persze vonatkozik a pince, padlás, a kamra és a garázs ajtóira és ablakaira egyaránt. A szakszerűen beszerelt zárak, rács, redőny, riasztó alkalmazása a legtöbb esetben lehetetlenné teszi az illetéktelen behatolást, vagy jelentősen megnöveli a lebukás kockázatát.

A különböző technikai eszközök alkalmazásán kívül kérik, ha több napos, hetes utazást terveznek, ne hangoztassák, ne írjanak róla internetes közösségi oldalaikon, hiszen ezzel is felhívják a figyelmet magukra, illetve az üresen álló lakásra. Nyaralásuk, utazásuk idejére bízzanak meg egy családtagot, vagy szomszédot, barátot, hogy rendszeresen ellenőrizze a lakást, ürítse a postaládát. Ha kulcsot is tudnak neki adni, jó, ha naponta változtat a redőnyök állásán. Érdemes beszerezni programozható időkapcsolót. A különféle időpontokban felkapcsolódó lámpa azt a benyomást kelti, hogy valaki tartózkodik otthon. Tájékoztassák szomszédjukat, mennyi időre utaznak el, kérjék meg, figyeljen a lakásra, házra! 
A rendőrség hozzátette, amennyiben otthon tartózkodnak, akkor sem árt az óvatosság. Ha a lakásban tartózkodnak, napközben is zárják be a bejárati ajtót, hiszen nem biztos, hogy észreveszik a hívatlan látogatót. Miközben a szobában tévéznek, a tolvaj csendben magával viheti a bejárat közelében található értékeket. A zsákmány ilyenkor többnyire táska személyes iratokkal, készpénzzel. A kaput akkor is be kell zárni, amikor a kertben dolgozunk, hiszen elképzelhető, hogy fel sem tűnik a rossz szándékú látogató érkezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában