Mentés

2022.10.09. 09:52

Versenyt futottak az idővel: apa és fia segítette a drámai életmentést a Mátrában

Helyismeretükkel segítették a mentést.

HEOL

Favágók segítettek a mentőknek

Forrás: Magyar Légimentő Nonprofit Kft./Facebook

Ahogy portálunkon írtuk, szombaton egy férfi rosszul lett, miután lódarazsak csípték meg a Mátrában. Mentőhelikoperre is szükség volt a súlyos allergiás reakció miatt.

 A középkorú férfit több csípés is érte, nem sokkal később súlyos allergiás tünetek jelentkeztek nála. A felesége az Országos Mentőszolgálat életmentő applikációja segítségével határozta meg a pontos helyzetüket, miközben folyamatosan telefonvonalban maradt a mentésirányító bajtársunkkal is - írja közösségi oldalán a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. Hozzátették, az gyorsan kiderült, hogy a helyszín mentőautóval nem megközelíthető, ezért a tapasztalt mentésirányítók több irányból is indítottak esetkocsit és egy mentőgépkocsit, miközben riasztották a miskolci mentőhelikoptert is

A légi koordinátor, valamint a miskolci és egri mentésirányítók közösen segítették a helikoptert és a mentőautókat a férfi megtalálásában. A beteg közvetlen közelében nem volt alkalmas leszállóhely, ezért a helikopter személyzete, valamint a földi mentők is a felszerelésükkel együtt gyalogosan indult megkeresésére az erdőben, folyamatosan követve a telefonon, illetve rádión kapott utasításokat. Végül a helikopter orvosa és paramedikusa jutott el először a beteghez, így kezdődhetett meg a páciens állapotának stabilizálása. 

A mentés során óriási segítséget jelentett az erdőben éppen favágóként dolgozó Kiss Ákos, és fia, Benjámin helyismerete, akik segítettek a beteg megtalálásában, és a felszerelés helyszínre juttatásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában