Hétköznapi hős

2022.11.08. 14:58

A robbanásra ébredt, rohant az éjszaka közepén a szomszédban felcsapó lángokhoz a hatvani tűzoltó

Megszólalt az a hatvani tűzoltó, aki a napokban egy hatalmas robbanásra ugrott ki az ágyából. A szomszédjában csaptak fel a lángok, a tűzoltó pedig nem habozott, azonnal „szolgálatba helyezte magát.”

HEOL

Nem sok minden maradt a házból

Forrás: katasztrófavédelem

Sajnálatos eset rázta meg hétfőn hajnalban a hatvaniakat, felrobbant és teljes terjedelmében égett egy ház és annak 35 éves lakója a törmelékek alatt elhunyt.

 Az esettel kapcsolatban megszólalt a tűzoltó, aki halva a robbanást egyből a helyszínre sietett. 

A borsonline.hu beszámolója szerint, a közelben lakó Juhász Krisztián tűzoltó zászlós épp az igazak álmát aludta, ám a hatalmas robajra azonnal kipattant az ágyból és gondolkodás nélkül rohant a velük épp szemben lévő házhoz.

– Körülbelül fél három lehetett, amikor egy hatalmas robbanásra ébredtünk a családdal. Kimentem az erkélyre, hogy megnézzem, mi történhetett, amikor láttam, hogy a szemben lévő ház felett hatalmas szikrafelhő terjeng. Olyan volt, mintha valami felrobbant volna – kezdte a Borsnak a tűzoltó, aki az eset reggelén indult volna szolgálatba. Krisztián azonnal tárcsázta a 112-t, majd átöltözött és átrohant a házhoz.

– A ház tulajdonosának van három kutyája, de szerencsére nem haraptak, így könnyen bejutottam az udvarra. Ekkor láttam, hogy a házhoz tartozó hátsó épület ég. Berohantam, és áramtalanítottam a házat, nehogy egy zárlat miatt tovább terjedjen a tűz – sorolta a Borsnak a megdöbbentő részleteket Krisztián, aki még a gázcsapot is elzárta, megelőzve ezzel egy újabb robbanást.

Juhász Krisztián tűzoltó zászlós volt az első, aki segített a tűznél, megelőzve ezzel azt, hogy még nagyobb baj történjen 
Forrás: katasztrófavédelem

Mint kiderült, eközben kollégái, a hatvani tűzoltók is megérkeztek két kocsival. Számukra ő nyitotta ki a ház kapuját, amely ráadásul el volt barikádozva, megnehezítve ezzel az oltás elkezdését.

– Kiérkezésükkor tájékoztattam a kollégáimat, hogy az épületben több gázpalack is van. Emellett, mivel a szomszédban lakom, jól ismerem a környéket, ezért szóltam nekik, hol találják a legközelebbi tűzcsapot - magyarázta a tűzoltó. A zászlós elmondása szerint az oltást az is akadályozta, hogy a tető egyes részeit vissza kellett bontani.

– A szomszédok is felriadtak az óriási hanghatásra, ők azzal segítették a munkánkat, hogy elálltak az útból az autóikkal – magyarázta Krisztián.

A szabadnapos tűzoltó azt mondta a Borsnak, ha nem tűzoltóként dolgozna, akkor is ugyanígy tett volna.

– Ilyenkor van, aki leblokkol, én viszont igyekszem cselekedni. Ilyen helyzetekben tisztán gondolkodom, a munkámnak köszönhetően pedig tudom, hogy mit kell csinálni – hangsúlyozta a hős tűzoltó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában