Tárgyalás

2022.11.18. 17:31

Erőszakkal "kéregetett" a kínai étterem előtt, rablás miatt kell felelnie a Heves megyei vádlottnak

A hét elején tartott tárgyalást a Hatvani Járásbíróság K. T. ügyében, akit rablás bűntette miatt indítványoz felelősségre vonni az ügyészség. Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője közölte: a vádlott új bizonyítási indítványt terjesztett elő, amelyre figyelemmel a bíróság a tárgyalást elnapolta.

S. S.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Alex Linch

A Hatvani Járási Ügyészség vádirata szerint K. T. 2021. december 16-án, délután fél négy körül két – a nyomozás során ismertté nem vált – személy társaságában egy kínai étterem előtt tartózkodott és az arra haladó sértetthez lépett, tőle pénzt kért. 

A sértett közölte, hogy nincs pénze. A történet ezzel a válasszal azonban nem ért véget, mert K. T-t nem elégítette ki a nemleges válasz.  Folyamatosan követte a megszólítottat és útközben továbbra is próbálta meggyőzni a sértettet arról, hogy adjon neki pénzt. A korábban a terhelt társaságában lévő két személy szintén elindult feléjük, ezért a sértett azt feltételezte, hogy ők a vádlott cselekményét támogatják. 

A "kísérgetős kéregetés" úgy folytatódott, hogy a vádlott – miután utolérte kiszemelt áldozatát – erőszakkal elvett tőle ötezer forintot, amit a sértett próbált visszaszerezni úgy, hogy kérte vissza a pénzét, de a terheltet ez nem hatotta meg. Nemes egyszerűséggel közölte, hogy nem adja vissza, majd tovább indult. 

A korábban a vádlott társaságában lévő személyek eközben egyenesen tovább mentek, anélkül, hogy az eseményekbe beavatkoztak volna. A sértett továbbra is kérte a vádlottat, hogy adja vissza a pénzét, ezért az nagy kegyesen végül két darab ezer forintost nyomott a sértett kezébe és a helyszínről eltávozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában