Átverés

2022.12.14. 19:21

Többen is csalódtak, mikor előreutalással vásároltak Heves megyében

Több olyan csalás és lopás is volt Heves megyében az elmúlt időszakban, melyek megelőzhetők lettek volna.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

  • Egy verpeléti lakos interneten vásárolt két pár sportcipőt, de a csomagban az elutalt árnál olcsóbb lábbelik voltak.
  • Egy hatvani nő játékot rendelt, elutalta a pénzt, azonban az árut nem kapta meg.
  • Csekély összegért kínáltak eladásra interneten egy videójátékot, amit egy egri férfi meg is akart venni. A megadott számlaszámra elutalt 10 ezer forintot, de az ismeretlen elkövető a csomag elküldéséről nem intézkedett, elérhetetlenné vált.

Ezeket a csalásokat megelőzni csak úgy lehet teljes bizonyossággal, ha az eladó és a vevő személyesen találkoznak, és az áru vételárát csak az áru átvételekor adják át, vagy utalják el – tudatta portálunkkal Mezeiné Kovács Nikolett, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Megyeszerte nem volt hiány olyan esetekből sem, hogy az ismeretlen tettesek úgy követtek el vagyon elleni bűncselekményeket, hogy felfigyeltek a nyitva hagyott bejárati ajtóra, ablakra, őrizetlenül hagyott kabátra. A sértettektől pénz, mobiltelefonok, szerszámgépek, televízió tűnt el.

– Ügyeljenek arra, hogy az ablakok, ajtók ne maradjanak nyitva, ha nem tartózkodnak otthon! Érdemes azonban akkor is zárva tartani az ajtót, ha huzamosabb ideig például az udvaron töltik az időt. Figyeljenek értékeikre, még rövid időre se tévesszék azokat szem elől! – tanácsolják.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a gépjárművek lezárása. Ellenkező esetben a benne hagyott értékeink gyorsan eltűnhetnek, írják.

  • Hatvanban, egy férfi hagyta nyitva az autóját, melyből pénztárcát, személyes iratokat és készpénzt lopott el az elkövető.

Az ünnepi készülődés közben is legyenek óvatosak! Ha mégis bűncselekmény áldozatává válna, kérjük, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában