Kegyetlenség

2023.01.10. 17:39

A szilveszteri gyöngyösi állatkínzás utóhatása: beindultak a Szurkolók az Állatokért Alapítvány tagjai

Utánajárnak, mi történt az ominózus éjszakán.

HEOL

Forrás: Szurkolók az Állatokért Alapítvány/Facebook

Korábban portálunkon is beszámoltunk arról, hogy petárdát dobtak be a kutyák fekhelyére fiatalok Gyöngyösön, a Duránda-telepen szilveszterkor. A Tények riprtjából egyebek mellett kiderült, hogy a fiatalokból álló társaság láthatóan jól szórakozott. Az egyik kutya odarohant, közvetlenül előtte robbant fel a petárda. Az esetet térfigyelő kamerák rögzítették, s a videó felkerült a Magyar Állatvédelem oldalára is. Az állat gazdái tévét néztek a házban, az egyik kutyájuk el is szökött ijedtében. Az állatmentők szerint a kutyáknak ez hatalmas sokk volt.

A kegyetlen esetre kedden reagált a Szurkolók az Állatokért Alapítvány is. Mint a Facebook-oldalukon közzétett bejegyzésből kiderült, igyekeznek utánajárni, hogy pontosan mi történt aznap éjjel. 
– Megyünk és utánajárunk, mi is volt azzal a kutyára történő petárda dobálással, ami itt a Facebookon is elterjedt róla – írták egyebek mellett a közösségi oldalukon.

Az ügyben a egyébként Gyöngyösi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított ismeretlen tettesek ellen.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában