Katasztrófavédelem

2023.01.21. 13:29

Tizennégy alkalommal avatkoztak be kidőlt és veszélyes fák miatt a Heves vármegyei tűzoltók

A felázott talaj és a csapadékos időjárás miatt kidőlt és veszélyesen megdőlt fák okozta káreseteknél vármegyénk tűzoltói péntek estétől szombat délig 14 alkalommal avatkoztak be.

HEOL

Forrás: Szilvásváradi ÖTE

A megyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint Bükkszék és Bátor, Szilvásvárad és Bélapátfalva között, illetve Bátor, Szilvásvárad, Szentdomonkos, Sirok és Mónosbél határában fák dőltek az útra, a szalagkorlátra, illetve lelógó ágak veszélyeztették a gépjármű- és a vasúti forgalmat. Két helyszínen a fák távközlési vezetékekben, Szilvásváradon egy kerítésben és lámpaoszlopban okoztak kárt, Sirokban pedig egy villanyvezeték tartó oszlopát is eltörte a kidőlt fa.

Az egri és pétervásárai hivatásos, a bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel, kéziszerszámokkal távolították el a fákat. A legtöbb beavatkozás Szilvásváradon és a határában történt, a település önkéntesei hét alkalommal segítették a hivatásos egységek munkáját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában