Elismerések

2023.01.06. 10:31

Több tűzoltó kapott kinevezést és megbízást Heves vármegyében

A katasztrófavédelem több tűzoltójának érdemeit ismerék el - közölte Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő.

HEOL

Több tűzoltót is kinevezett Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok

Forrás: HMKI

Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok, a vármegyei katasztrófavédelem vezetője kinevezte Sas Ádám tűzoltó századost a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hatósági Osztályának osztályvezetői beosztásába, egyben előléptette tűzoltó őrnagyi rendfokozatba. Az őrnagy 2012-től szolgál a katasztrófavédelem berkein belül, dolgozott az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályán, alkalmanként az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon rajparancsnoki beosztást látott el, 2017-től a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hatósági Osztályán kiemelt főelőadóként, majd megbízott osztályvezetőként végezte feladatait. Az őrnagy gyermekkora óta édesapjával együtt nagy szerepet vállal lakóhelye – Bélapátfalva - mentő-tűzvédelmének biztosításában, aktív szerepet lát el a község önkéntes és önkormányzati tűzoltóságának működésében.

A dandártábornok kinevezte az igazgatóság Hatósági Osztályának kiemelt főelőadói beosztásába Tánczos Róbert tűzoltó őrnagyot, akinek kiemelt feladata az iparbiztonsági engedélyezéssel kapcsolatos feladatok ellátása. Szintén a Hatósági Osztály kiemelt főelőadói beosztásába nevezte ki Lóczy Bertalan tűzoltó főhadnagyot, akit egyben századossá léptetett elő. A százados munkakörébe tartoznak többek között a kiemelt állami beruházások tűzvédelmi engedélyezési eljárásai, a tűzvédelmi eltérési engedélyezések, az osztályvezető távollétében a helyettesítése, valamint a helyettes szóvivői feladatok ellátása. A Hatósági Osztály főelőadó beosztásába bízta meg Bódi Barbara tűzoltó törzsőrmestert, aki többek között a tűzvédelmi szakvizsgával és oktatásszervezéssel, kéményseprő-ipari tevékenységgel, valamint vízügyi felügyeleti ellenőrzésekkel kapcsolatos hatósági feladatokat látja el.

Az igazgató kinevezte a vármegyei Katasztrófavédelmi Mobil Labor kiemelt főelőadói beosztásába dr. Kulcsár Kata és Mester Zsolt tűzoltó századosokat, Pitlik Péter tűzoltó századost a gyöngyösi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesének, továbbá Bohács János címzetes tűzoltó alezredest a Hatvani járás katasztrófavédelmi megbízottjának.

Megbízta Samu András tűzoltó alezredest a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelői, Blazsek Norbert tűzoltó főhadnagyot a hatvani hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesi feladatok ellátásával, illetve Fehér-Széles Ákos tűzoltó tűzoltó hadnagyot a gyöngyösi, Köteles András tűzoltó őrmestert pedig a hatvani hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki-biztonsági tiszti teendők elvégzésével. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában