Katasztrófavédelem

2023.02.10. 16:28

A hatvaniak büszkék a törökországi mentésben részt vevő tűzoltójukra

Imádkozunk, hogy minél több túlélőt tudjanak a romok alól kimenteni – közölte Horváth Richárd, a település polgármestere.

T. O.

Bősze Balázs hatvani tűzoltó Archív fotó

Forrás: HMKI

Hatvani tűzoltó is segíti a törökországi mentéseket! Büszkék vagyunk Bősze Balázs tűzoltó zászlósra, imádkozunk, hogy minél több túlélőt tudjanak a romok alól kimenteni – írta Facebook-bejegyzésében Horváth Richárd, a település polgármestere.

Mint ismert, a földrengés sújtotta területen négy Heves vármegyei hivatásos tűzoltó – Bősze Balázson kívül Kormos László tűzoltó százados, Ughy László tűzoltó törzszászlós és Keskeny Attila tűzoltó zászlós – is részt vesz a mentésben.

A legfrissebb hírek szerint a Törökország dél- és délkeleti részében bekövetkezett hétfői földrengések nyomán már legkevesebb 18 342 ember vesztette életét. A sebesültek száma elérte a 74 242-t. A török sajtó immár az évszázad katasztrófájaként beszél a szerencsétlenségről. A török katasztrófavédelem adatai szerint a magyar egységet is beleértve jelenleg több mint 30 ezer hivatásos dolgozik a romokon. A kisegítő személyzettel együtt 121 ezer ember vesz részt a mentésben. Csütörtökön, a mentés 4. napján 121 embert mentettek ki élve a romok alól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában