Rémségek

2023.02.09. 08:43

Gyermeke előtt kényszerítette prostitúcióra párját az agresszív hevesi családapa

A hatvanadik életévében járó terhelttel szemben a Heves Vármegyei Főügyészség több súlyos bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat a napokban.

HEOL

A vádirat szerint a férfi még a kétezres évek elején létesített élettársi kapcsolatot a sértettel, akit az együttélésük alatt rendszeresen bántalmazott és megalázott még azután is, hogy megszületett közös gyermekük, egy kislány. A vádlott nem engedte, hogy élettársa a tanult szakmájában dolgozzon, ehelyett 2014-től kezdődően éveken át arra kényszerítette őt, hogy a lakásukban férfiakat fogadjon és számukra ott szexuális szolgáltatásokat nyújtson. Ennek elősegítése érdekében a férfi különböző internetes felületeken hirdetéseket adott fel, majd a jelentkezőket eligazította, élettársát pedig az általa a szomszéd szobából felügyelt aktusok után minden esetben elszámoltatta – áll a főügyészség portálunkhoz eljutatott közleményében.

Mint írták, mindezeknek tanúja volt a kisiskolás gyermek is, akinél a történtek tartós pszichés károsodáshoz vezettek. Ezt csak súlyosbította az, hogy az apa – aki a lakásban engedély nélkül lőfegyvert tartott – a gyermeket szóban gyakran megalázta, sőt nemegyszer testileg is bántalmazta. Az elkeseredett anya gyermekével többször próbált megszökni az élettársától, akivel szemben távoltartási eljárást is kezdeményezett a bíróságon, de a férfi részéről a folyamatos zaklatás csak nehezen maradt abba. A kiskorú gyermeket az illetékes gyámhatóság időközben nevelésbe vette. 

A főügyészség rendszeres előnyszerzés céljából, szexuális cselekmény végzése érdekében, erőszakkal, fenyegetéssel és a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem bűntettével, kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, kapcsolati erőszak bűntettével, zaklatás vétségével, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja az apát.

A vádhatóság a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a jelenleg tagadásban lévő terhelt a bűnösségét az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri, úgy a bíróság vele szemben tizenegy és fél év fegyházbüntetést, tíz év közügyektől eltiltást, továbbá a gyermekekkel való minden foglalkozástól történő végleges hatályú
eltiltás büntetést szabjon ki, valamint szüntesse meg a szülői felügyeleti jogát, és kötelezze őt az eljárásban felmerült közel nyolcszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére. 

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában