Ittas vezetés

2023.02.22. 11:50

Részegen belerohant a vasúti átjárónál előtte várakozó autóba az Egerbe tartó sofőr

A vétlen sofőr megsérült a balesetben.

HEOL

A balesetet okozó autó az árokban kötött ki

Forrás: Egri Járási Ügyészség

Az Egri Járási Ügyészség a közelmúltban, több vádiratában is indítványt tett a járművezetéstől eltiltásra – közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A szakember ismertette is az esetet. Az Egri Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt vádat emelt egy 36 éves férfi ellen, aki tavaly augusztusban ittasan ült a volán mögé akkor, amikor Farkaslyukból Egerbe közlekedett. Szarvaskő közelében a sofőr meg akarta előzni az előtte lévő, a vasúti átjáró tilos jelzése miatt várakozó járműveket, azonban ittassága és figyelmetlensége miatt az egyik járműnek hátulról nekihajtott. A vétlen autó sofőrje a balesetben könnyű sérüléseket szenvedett el.

Jogszabály:

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései alapján a járművezetéstől eltiltásnak két esetköre van: A járművezetéstől el kell tiltani azt, aki járművezetés ittas állapotban vagy járművezetés bódult állapotban bűncselekményt követ el. Ezen túl a járművezetéstől azt lehet eltiltani, aki az engedélyhez kötött járművezetés szabályainak megszegésével követi el a bűncselekményt. A járművezetéstől eltiltás határozott ideig tart, vagy végleges hatályú. A határozott ideig tartó eltiltás legrövidebb tartama egy hónap, leghosszabb tartama tíz év.

Az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt - ismertette a sajtószóvivő ügyész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában