Kresz teszt

2023.03.31. 14:40

Taroltak a gyöngyösi középiskolások a zsaruk egri versenyén + fotók

Három kategóriában mérték össze tudásukat a fiatalok.

Sz. M. L.

Több kategóriában versenyeztek

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Heves Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság 2023. március 31-én Egerben rendezte meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei döntőjét. Ezen minden évben azok a csapatok versenyezhetnek, akik megyénk öt rendőrkapitánysága által szervezett városi versenyeken már első helyezést értek el korábban. 

A diákok kerékpárral, segédmotorral és autóval teljesítik az ügyességi pályát illetve KRESZ elméleti feladatlapot töltenek ki kategóriájuknak megfelelően. A verseny célja, hogy a középiskolás korosztály közlekedési ismeretei, kultúrája fejlődjön, felfrissüljenek ismereteik. Ezáltal pedig fő célja a versenysorozatnak, hogy az általuk okozott vagy elszenvedett balesetek számát csökkentsék. 

Csapat kategóriában első helyezett Gyöngyös mögötte végzett Füzesabony, a harmadik Heves lett. Kerékpáros egyéni kategóriában a füzesabonyi Németh Katalin, a gyöngyösi Király Lőrinc és a hevesi Ötvös Márk kaptak sorban helyezéseket.

Versenyeztek moped kategóriában is, egyéniben. Itt hevesi lett az első helyezett: ő Tóth Ádám. Juhász Mátyás Bálint Hatvanból végzett mögötte, a harmadik pedig Andai Dominik, aki Füzesabonyból érkezett. Személyautóval az egri Papp Nikolett volt a legjobb a pályán. Második lett Joó Sándor Gyöngyösről, harmadik Szabó Anna Hevesről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában