Próbára bocsájtva

2023.04.09. 07:14

A Magas-Tátrában okozott balesetet a rosszul manőverező síző, itt az ítélet

Rosszul manőverezett a síző, így történt meg az a síbaleset, amelynek sértettje nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett a Magas-Tátrában. Az eset több, mint négy éve – 2019. március 15-én – történt. Az ügyben a Gyöngyösi Járásbíróság járt el és hozott intézkedést M. Á. I. vádlottal szemben.

S. S.

Portálunk kérdésére Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője elmondta: a járásbíróságon gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt folyamatban lévő büntető eljárásban a bíróság április 5-én előkészítő ülést tartott, ahol ítéletet is hirdetett. A bíróság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt a vádlott büntetőjogi felelősségét megállapította és vele szemben próbára bocsátás intézkedést alkalmazott.

A sajtószóvivő közlése szerint az ítélet nem jogerős. Mind az ügyész, mind a vádlott három nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslat esetleges bejelentésére.

A baleset azon a március 15-i napon délután következett be egy síközpont 3. számú sípályáján, ahol a vádlott síelt. A lesiklás során két másik, a pályán álló síző kikerülése érdekében irányt váltott, de így a 4. számú pályán ugyancsak lesikló, azonban a 3. számú pályára érkező sértett menetpályáját keresztezte.

A vádlott, hogy az ütközést elkerülje, jobb irányba kitérő manőverbe kezdett. E művelettel azonban a vádlott zárta a közte és a sértett közötti lehetséges mozgásteret. A sértett így átsiklott a vádlott síléceinek végén, és az ebből adódó hirtelen lassulástól elesett. Az elesés következtében a sértett a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában