Agresszió

2023.04.14. 10:05

A rendőrkapitányság biztonsági őrét megrúgta és le is akarta köpni egy dühös nő Füzesabonyban

A 29 éves nőt nem érdekelte a biztonsági őr, és megindult a kapitányság felé, ekkor agresszívvá vált a vádlott.

HEOL

Helyszíni fotó

Forrás: Egri Járási Ügyészség

A Füzesabonyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 29 éves nő ellen, aki idén februárban megjelent a Füzesabonyi Rendőrkapitányság előtt, ahol a kihelyezett őrbódéban látta el feladatait a sértett, mint biztonsági őr - kezdte portálunknak dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

– Az egyenruhában lévő őr a beléptetés során felszólította a vádlottat a kiléte igazolására és a belépés céljának közlésére. A vádlott közölte, hogy feljelentést kíván tenni, majd a további kérdésekre nem válaszolva, ingerült állapotba került. A fegyveres biztonsági őr jelezte telefonon az ügyfél érkezését a panaszfelvevő felé, aki közölte, hogy a vádlottnak még várnia kell ügye elintézésére. A vádlott ezzel nem törődve megindult a főépület felé - részletezte a helyettes sajtószóvivő ügyész.

Törvény
A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettét követi el és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki a közfeladatot ellátó személyt eljárása alatt, illetve emiatt bántalmazza. A közfeladatot ellátó személyek körét a Büntető Törvénykönyv pontosan meghatározza. Ilyennek minősül például a fegyveres biztonsági őr a szolgálatának teljesítése során.

Dr. Gubala Ádám Miklós kiemelte, a sértett több ízben nyomatékosan felszólította a nőt a beléptetés kötelező szabályainak betartására és a megállásra, melyeknek a vádlott nem tett eleget, így az őr utána indult, majd a felsőruházatát megfogva visszakísérte őt a kijárathoz. Ennek, során a terhelt szidalmazta, sőt meg is rúgta a sértettet, végül pedig megpróbálta leköpni a közfeladatot ellátó személyt, miután az belépett az őrbódéba. Az ügyészség a támadóval szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában