Kölcsönkocsi

2023.04.07. 09:01

Embercsempészt fogtak az M3-ason a rendőrök, kilencen voltak az autóban

Azt mondták a rendőröknek, hogy ismerősük autóját kérték kölcsön.

HEOL

Forrás: HVMRFK

Intézkedő rendőröket látott olvasónk a hét elején az M3-as autópályán, azt írta elég sok utasa volt az autónak, úgy vélte ismét migránsokat kapcsoltak le.

– Eljárás indult embercsempészés bűncselekmény elkövetése miatt, mivel április 4-én 19:25 órakor Füzesabony térségében az M3 jobb pálya 106 km szelvénynél az intézkedő rendőri egység kivezette az autópályán közlekedő litván rendszámú autót, melyben 3 török és 4 afgán állampolgár utazott utasként mindenféle személyi iratok nélkül – mondta el kérdésünkre Soltész Bálint, a Heves Vármegyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette a sofőr  ukrán állampolgár. Továbbá a jobb első ülésen egy litván állampolgár utazott, akinél útlevél és személyi igazolvány volt, s a járművet állításuk szerint kölcsönkérték egy ismerősüktől. 

Forrás: HVMRFK

A nyomozást államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntett miatt a HVMRFK bűnügyi osztálya rendelte el. A gyanúsítottakat őrizetbevették, a migránsokat Tompa határ átkelőhöz szállították, tette hozzá Soltész Bálint.

A sajtószóvivő elmondta azt is, hogy tapasztalataik szerint az elmúlt időszakban megszaporodtak a térségünkben az ilyen elfogások. Ennek oka szerinte abban keresendő, hogy az illegális határátlépők új útvonalakat keresnek, a határtól valamivel távolabb próbálnak átjutni az országon, mint korábban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában