Feljelentés

2023.04.22. 16:49

Incidens Mátraszentimrén: illetéktelen kezekbe kerülhettek adatok

A település aljegyzője számolt be a történtekről.

HEOL

– Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a Gyöngyössolymosi Közös Önkormányzati Hivatal Mátraszentimrei Kirendeltségénél (3235 Mátraszentimre, Rákóczi u. 16.) az aljegyzői irodában április  6. és 11. között adatvédelmi incidens történt és az aljegyzői gépen tárolt személyes adatokhoz vélhetően jogosulatlan személyek is hozzáfértek – írta a dr. Sneider-Szabó Edit aljegyző a felso-matra.hu weboldalon.

Biztosít mindenkit arról, hogy az adatbiztonsági intézkedéseket és a szükséges jogi lépéseket megtették. 

– Az adatvédelmi incidens tényét a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz bejelentettük, valamint bűncselekmény elkövetése miatt a büntető feljelentést is tettünk az ügy mihamarabbi kivizsgálása és a hasonló esetek jövőbeni elkerülése céljából – zárta.

– Egyelőre azt se állíthatjuk, hogy történt jogosulatlan adatszerzés, de azt sem, hogy nem. Elindult a vizsgálat az ügyben – nyilatkozta portálunknak Előházi Péter Mátraszentimre polgármestere.

Megkerestük Asztalos Miklóst Gyöngyössolymos polgármesterét, aki elmondta, tájékozódik ez említett incidenssel kapcsolatban, így későbbre ígért tájékoztatást. 

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában