Bántalmazás

2023.04.19. 12:04

Jól orrba vágta a gyanútlan járókelőt az egri férfi

Minden előzmény nélkül kezdett verekedni.

HEOL

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 24 éves fiatalember ellen, aki tavaly május 17-én délután Eger északi városrészében minden előzmény nélkül bántalmazott egy számára teljesen ismeretlen férfit egy élelmiszerbolt közelében, az utcán. A vádlott a közterületen gyanútlanul ballagó sértettet ököllel többször orrba vágta, majd amikor az elesett, még a földön is megpróbálta fejbe rúgni. A váratlan és durva bántalmazás alkalmas volt akár nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülés okozására is. Mindezt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

24 éves fiatalember bántalmazott egy számára ismeretlen férfit
Ez előtt az üzlet előtt történt az incidens
Forrás: Egri Járási Ügyészség

A szakember hozzátette, a boltok, üzletek, áruházak környéke jellemzően forgalmas közterület. Az itt elkövetett személy elleni erőszakos bűncselekmények alkalmasak a köznyugalom megzavarására. A köznyugalom erőszakos megzavarása bűncselekmény, amiért az elkövető büntetőjogi felelősségre vonásra számíthat.

Az ügyészség ennek megfelelően súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja az elkövetőt, akivel szemben főbüntetésül felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a bíróságra benyújtott vádiratban - zárta szavait a sajtószóvivő ügyész.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában