Négy lábon

2023.04.02. 12:42

Rendőrkutya járőrözik a gyöngyösi buszpályaudvaron

Összefognak a közbiztonságért.

Sz. M. L.

Mint beszámoltunk róla, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldalán tette közzé, hogy az elmúlt napokban a Gyöngyösi Rendőrkapitányság egyenruhásai a Gyöngyösi Városrendészettel tartottak közös szolgálatot a városi buszpályaudvaron és környékén.

Ferenczy Dániel, a gyöngyösi városrendészet igazgatója a városrendészet Facebook-oldalán írt arról, hogy egyetértve a szakmabeliekkel a települések közbiztonsági helyzetének a javítása helyi összefogással valósítható meg hatékonyan, mivel a problémák is alapvetően helyben keletkeznek.

– Erre a típusú együttműködésre, nem csak össztársadalmi feladat hárul, hanem igény is mutatkozik rá.  Annak érdekében, hogy ez a munka hatékony legyen, elengedhetetlen a kooperáló szervezeteknél a bűnmegelőző szemlélet, ami képes kiváltani a lakosság szubjektív biztonságérzetének az emelkedését. A biztonság megteremtésében érdekelt szereplők, mint - rendőrség, városrendészet, polgárőrök, vagy civil biztonsági cégek - munkavégzésénél, lényeges szempont, hogy megtörténjen az összehangolásuk – emelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában