Cserbenhagyás

2023.05.04. 10:21

A karambolra ébredt fel a fáradt sofőr, majd tovább hajtott Poroszlónál

Cserbenhagyás vétségével vádolják a 46 éves sofőrt, aki tavaly decemberben a 33. számú főúton haladt teherautójával Poroszló felé, de vezetés közben elaludt, és karambolozott.

HEOL

Helyszíni fotó arról a járműről, amelynek a vádlott nekiment

Forrás: Egri Járási Ügyészség

– Ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződne arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg a cserbenhagyás vétségét valósítja meg, mely cselekmény egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az Egri Járási Ügyészség most egy ilyen ügyben nyújtott be vádiratot - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

– Az ügyészség cserbenhagyás vétségével vádolja azt a 46 éves sofőrt, aki 2022 decemberében a 33. számú főúton haladt teherautójával Poroszló felé, amikor fáradsága miatt vezetés közben elaludt, így áttért a szembejövő forgalmi sávba, ahol két szabályosan közlekedő autónak is nekiütközött. A balesetben szerencsére személyi sérülés nem történt. A férfi a balesetet észlelte, arra felébredt, a járművet stabilizálta, a baleset helyszínén azonban nem állt meg, és nem győződött meg arról, hogy a balesetben bárki megsérült-e, vagy segítségre szorul-e, hanem megállás nélkül tovább közlekedett - részletezte a helyettes sajtószóvivő ügyész.

Helyszíni fotó
Forrás: Egri Járási Ügyészség

Kiemelte, az ügyészség vádiratában pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a cserbenhagyó vádlottal szemben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában